Iedereen heeft wel eens een mening, of niet soms. Ik heb ook een mening over gebeurtenissen en evoluties in de wereld, over sport, cultuur, vrije tijd,... Graag wil ik deze met jullie delen. Als u ook een mening hebt mag u altijd reageren op de gepubliceerde artikels. U kunt zelfs bijdragen aan dit magazine door zelf artikels te schrijven. Meer info hierover krijgt u door op de link 'Contribute' te klikken'.

Kilometerheffing en winteruur zorgen voor meer doden in het verkeer!

Dat de kilometerheffing voor vrachtwagens, die ondertussen anderhalf jaar in voege is, zorgt voor extra sluipverkeer op onze gewestwegen en dus in woongebieden, wisten we toch allemaal op voorhand.

Dat dit voor extra gevaar zou zorgen voor de fietsers, en er dus kans was op meer verkeersslachtoffers onder deze zwakke weggebruikers, was toch ook te voorzien.

Het is dus hoog tijd om deze heffing te evalueren en eventueel uit te breiden of af te schaffen. Afschaffen zal waarschijnlijk geen optie zijn omdat dat geld kost.

Komend weekend gaan we ook over op de wintertijd. En dat heeft ook gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een uur vroeger donker zorgt schijnbaar voor meer ongevallen met voetgangers en fietsers. En wat met het feit dat het 's morgens dan een uur vroeger licht is?

Waarom is alles zo complex?